• Kategori : Single Malt
  • Üretici : Dufftown Damıtımevi ( Türkiye Pazarı için )
  • Tür : Single Malt
  • Sertlik : 40.0% Vol.
  • Yıl : 12

"... Türkiye’de bir şişe Singleton aldığınızda bu Dufftown damıtımevinde üretilmiş bir şişelemedir. Marka altında faaliyet gösteren bir diğer damıtımevi olan Glendullan yine Dufftown kasabasında 1897 yılında kurulmuştur ve yıllık 5 milyon litre üretim kapasitesine sahiptir. Amerika pazarı ve travel reatil (duty free) için üretim yapmaktadır. Son Olarak Glen Ord 1838 yılında Highland bölgesinin Ross-Shire kasabasında kurulmuştur. Yıllık 11.5 milyon litre gibi devasa bir üretim kapasitesine sahip olan damıtımevi Güneydoğu Asya pazarına üretim yapmaktadır.

Singleton markasına bağlı üç damıtımevinin içinden, Dufftown damıtımevi tarafından üretilen Singleton 12 Dufftown Luscious Nectar 12 yıllık olgunlaşma süreicinin büyük kısmını kullanılmış burbon fıçılarda geçirmesinin ardından Avrupa şeri fıçılarında kalan kısmına devam eden bir ekspresyon olarak renklendirici karamel ve soğuk filtrasyon işlemine tabi olduktan sonra %40 alkol oranıyla şişelenmektedir.

"1


  • BurunOldukça meyvemsi, tatlı bir burun. Yeşil elma, armut, bal ve meşe ön planda. Bunlara ek olarak vanilya, esmer şeker ve limon. Çok kuvvetli olmasa da otsu ve çimensi notalar da kendini hissettiriyor.
  • Damak: Burunda olduğu gibi damakta da meyvemsi aromalar baskın. Yeşil elma ve portakala ek olarak meşe ve karamel. Burundan farklı olarak damakta hafif baharatlı sıcak notalar da hissediliyor. Yumuşak, hafif kremamsı ve kolay içimli.
  • Bitiş: Orta uzunlukta. Vanilya, meşe ve hafif baharat.
  • Genel Yorum: İlk içtiğim single maltlardan biri olması nedeniyle Singleton of Dufftown 12’nin yeri benim için ayrıdır. Speyside karakterini oldukça iyi yansıtan ekspresyon, fiyat-performans açısından oldukça başarılı bulduğum bir malt viski. Yumuşak içimi ve dengeli karakteri ile malt viskiye giriş niteliğinde bir malt.

Kaynakça :

1 : www.theviskici.com 

Sitenin Singleton 12 of Dufftown hakkındaki sayfasından, Ege Aslan'ın izni ile alınmıştır. 

2 : www.veviski.com

Singleton 12 Dufftown hakkında bu sayfada yer alan Tadım Notları Barış Mercan'ın izni ile alınmıştır. 

Her iki kaynakta da bu viski ve bir çok diğer viski hakkında oldukça ilgi çekici bir çok bilgi ve değerlendirmeler bulmak mümkündür.