• Kategori : Single Malt
  • Üretici : Aberlour
  • Tür : Single Malt
  • Sertlik : 40.0% Vol.
  • Yıl : 16

"Aberlour 16, kullanılmış bourbon ve şeri fıçılarında 16 yıl olgunlaştırılan viskilerin evlendirilmesi ile oluşan bir ekspresyon olarak karşımıza çıkmaktadır. “San Francisco World Spirits Competitions”’da 2007 yılında iki adet altın, 2009 yılında gümüş ve 2011 yılında ise tekrar iki adet altın madalya kazanmıştır."1


  • Burun: Kuru üzüm, incir, vanilya, karamel, bal ve akçaağaç şurubu gibi tatlı aromalara tarçın, meşe, hafif malt ve bitter kokuları eşlik ediyor. Yumuşak ve dengeli.
  • Damak: İlk yudumla beraber dolgun ve kremamsı dokusu hissediliyor. Kuru üzüm, incir, karamel, bal, tarçın ve meşe öne çıkan aromalar. Kadehin biraz havalanmasıyla meşe, bal ve baharat tatları belirginleşiyor. Oldukça tatlı ve yumuşak içimli.
  • Bitiş: Orta uzunlukta. Bal, meşe, bitter ve çok hafif karabiber.
  • Genel Yorum: Aberlour 16 Double Cask, tatlı aromaların baskın olduğu oldukça kolay içimli ve dengeli bir ekspresyon.

 


Kaynakça :

1 : www.theviskici.com 

Sitenin Aberlour 16 hakkındaki sayfasından, Ege Aslan'ın izni ile alınmıştır. 

2 : www.veviski.com

Aberlour 16 hakkında bu sayfada yer alan Tadım Notları Barış Mercan'ın izni ile alınmıştır. 

Her iki kaynakta da bu viski ve bir çok diğer viski hakkında oldukça ilgi çekici bir çok bilgi ve değerlendirmeler bulmak mümkündür.