• Kategori : Amerikan
  • Üretici : Jack Daniels
  • Tür : Tennessee
  • Sertlik : 40.0% Vol.
  • Yıl : Belirtilmiyor ( Nas )

"Jack Daniel’s Damıtımevi, Jack Daniel tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin Tennessee eyaletinde bulunan Lynchburg kasabasında 1875 yılında kurulmuştur. Damıtımevi ekspresyonlarını bourbon olarak değil “Tennessee Viskisi” olarak nitelendirmektedir. Bu durumun sebebi Jack Daniel’s ekspresyonlarının üretim sürecinde bourbonlardan farklı olarak yakılmış akçaağaç odunlarından elde edilen kömürle fitre edilmesidir. Popüler kültürde de önemli bir yer edinen Jack Daniel’s dünyanın en çok satan Amerikan üretimi viski markasıdır. 1956 yılında Brown-Forman tarafından satın alınmıştır. Jack Daniel’s ekspresyonlarının, üretildiği yer olan Lynchburg kasabasında satışı yasaktır.

Old No:7, damıtımevinin ilk, en ünlü ve dünya üzerinde en çok satan ekspresyonudur. Ekspresyona neden No:7 isminin konulduğu konusunda çeşitli söylentiler vardır. Bir fikre göre ekspresyonun üretimi sırasında “sour mash” denemelerinden yedincisini simgeler. Bir başka görüşe göre ise kaybolan ve sonradan bulunan bir fıçının 7 numaralı olmasından ismini alır. Bugüne kadar bu konuda resmi bir açıklama yapılmamıştır. Sır, Jack Daniel ile birlikte mezara gitmiştir. Old No:7, on yıllar boyunca dünyaca ünlü sanatçıların tercihi olmuş, popüler kültürde kendine çok önemli bir yer edinmiştir."1


  • Burun: Vanilya, akçaağaç şurubu (maple syrup), esmer şeker ve karamele hafif yanıksı, kömürümsü notalar eşlik ediyor.
  • Damak: Karamel, bal ve akçaağaç şurubu aromaları ön planda. Ek olarak tarçın ve karabiber. Yanıksı ve odunsu aromaları buruna göre daha belirgin. Sıcak ve güçlü.
  • Bitiş: Orta uzunlukta. Karamel, yanıksı ve odunsu.
  • Genel Yorum: Bol vanilya, karamel ve hafif kömürümsü tatlar… Sevin ya da sevmeyin, Jack Daniel’s Old No.7 gerçek bir klasik!

 


Kaynakça :

1 : www.theviskici.com 

Sitenin Jack Daniels No7 hakkındaki sayfasından, Ege Aslan'ın izni ile alınmıştır. 

2 : www.veviski.com

Jack Daniels No7 hakkında bu sayfada yer alan Tadım Notları Barış Mercan'ın izni ile alınmıştır. 

Her iki kaynakta da bu viski ve bir çok diğer viski hakkında oldukça ilgi çekici bir çok bilgi ve değerlendirmeler bulmak mümkündür.