• Kategori : İskoç Harman ( Blended Scotch )
  • Üretici : John Walker & Sons ( JW&S )
  • Baş Harmancı : Jim Beveridge
  • Sertlik : 40.0% Vol.
  • Yıl : 12

"J.W Black Label 1865 yılında markanın kurucusu John Walker’in oğlu Alexander Walker tarafından harmanlanmıştır. Ekspresyon piyasaya ilk sürüldüğü yıllarda Walker’s Old Highland ismiyle piyasaya sürülmüştü, daha sonrasında 1905 yılında isim değişikliğine gidip Exrta Old Highland Special adını almıştır. 1909 senesine geldiğimizde ise markanın o dönemde Special Old Higland (sonrasında Red Label olacak) ekspresyonuyla isim karışıklığını ortadan kaldırmak ve markayı yeniden şekillendirmek amacıyla günümüzde de kullanılmakta olan Black Label adını almıştır. Marka yeniden şekillendikten sonra, özellikle Birleşik Krallık ve ABD’de tanınmaya ve yaygınlaşmaya başlayamıştır. Black Label’ın en meşhur tüketicisi, Kraliyet Donanma Bakanı olarak ülkemize karşı Gelibolu Operasyonunu  planlayan ve başarısız olan, fakat daha sonra Başbakan olarak İkinci Dünya Savaşı’nı kazanan isim olan Winston Churchill’di. 40 civarında malt ve tahıl viskisinin bir harmanı olan J.W Balck Label’ın kalbinde J.W’nin çoğu ekspresyonunda olduğu gibi “Cardhu” var."1


  • Burun: Vanilya, bal ve meşe notalarına ek olarak tarçın ve lezzetli bir is kokusu. Kuru incir ve üzüm gibi notalar da almak mümkün.
  • Damak: Vanilya, tarçın ve meşe aromalarına karamel, badem ve çikolata gibi tatlı tatlar eşlik ediyor. Burunda olduğu gibi damakta da isli notalar mevcut. İsli ve tatlı aromalar müthiş bir dengede. Ağzı kaplayan, ipeksi ve yağlı bir yapıya sahip.
  • Bitiş: Kuru üzüm ve baharat notalarının eşlik ettiği isli ve uzun bir bitiş.
  • Genel Yorum: İçerken adeta bir malt viski içiyormuşsunuz hissi veren güçlü karakteri ve birçok damak tadına uyum sağlayabilecek dengeli yapısıyla Black Label, en çok tercih ettiğim harmanlar arasında yer alıyor. Oldukça zengin bir harman olan Johnnie Walker Black Label, aynı zamanda fiyat-performans olarak da en başarılı ekspresyonlardan biri diyebilirim.

 


Kaynakça :

1 : www.theviskici.com 

Sitenin Johnnie Walker Black hakkındaki sayfasından, Ege Aslan'ın izni ile alınmıştır. 

2 : www.veviski.com

Johnnie Walker - Black Label hakkında bu sayfada yer alan Tadım Notları Barış Mercan'ın izni ile alınmıştır. 

Her iki kaynakta da bu viski ve bir çok diğer viski hakkında oldukça ilgi çekici bir çok bilgi ve değerlendirmeler bulmak mümkündür.