Dünya'ya, Sanat için 95.5 metre kare daha fazla alan kazandırmış olmaktan gurur duyuyoruz. 

Museum Kültür Sanat'ın en önemli bileşenlerinden olan MUSEUM Plastik Sanatlar Sergi Alanımız; Tamamen kültür sanat faaliyetleri için tasarlanmış ve düzenlenmiştir. 

Galeri Kullanımı İçin Ön Söz. 

Galerimiz alkollü restoran bünyesinde yer aldığı için sadece 18 yaşının üzerindeki sanatçı ve sanat severlere hizmet verebilmektedir. Museum olarak biz, Sanat'ın gönüllü bir neferi olmaya gayret etmekteyiz. Bu yüzden bugüne kadar düzenlenen yaklaşık 20'nin üzerinde serginin hiçbirinde alan kirası gibi bir konu konuşmadık. Umarım böyle de gidecek. Yine de alanda kullanılan çok sayıda aydınlatma ünitesi, alanın temizlik ve bakım masrafları, ısıtma giderleri, eserlerin fişlerinin basılması, poster baskıları, çeşitli reklam giderleri, açılış kokteylleri, bazen lojistik masrafları.... ve şuan aklımıza gelmeyen çeşitli giderler göz önüne alındığında alanın sürdürülebilir olması için bu işten keyif alamaya devam etmemiz gerekmektedir. 

Nasıl keyif alıyoruz; Öncelikle, gurur duyabileceğimiz sergiler düzenlediğimiz zaman, mutlu sanatçıların ve çoğu zaman onlardan daha mutlu olan, sanatçı yakınlarının gözlerindeki gurura tanık olabildiğimiz zaman tarifsiz bir mutluluk yaşıyoruz. 

Nasıl keyfimiz kaçıyor; Sanatçıların Museum Galeri'yi ciddiye almaması durumunda oldukça keyfimiz kaçıyor. Lütfen bu kısmı iyi okuyunuz. Museum, neredeyse beş parasız girişip ne mutlu ki muvaffak olduğumuz bir sanat projesidir. Bizler gücümüz yettiği kadar, Profesyonel ve ciddi şekilde nihai amacımız olan müzeleşme yolunda devam ediyoruz. Bir lokantanın, barın, kafenin atıl alanında olan bir yer değildir Museum Galeri. Çok yüksek kiralı bir işyerinin, manzaralı, iyi ısınan ve havalandırılan, lokanta olarak kullanılması halinde çok karlı bir yatırım olacak 95 metre karelik bir katının fedakarca sanata kazandırılmasıdır. 

Galeri Temel Kuralları
  1. Önsözde de bahsettiğimiz üzere, Museum Galeri, bir lokantanın içinde yer almaktadır. Bu algı olarak ciddi bir handikap doğurmakta. Bu yüzde sergilenecek eserlerin onayı sırasında, ilgili komisyonumuz, söz sahibi olmak konusunda imtina etmektedir. Her şey "Barın içinde sergi de bu kadar olur" sözünü duymamak için, arkasında inanarak durabileceğimiz sanat sunumlarına izin verebilmekteyiz. 
  2. Siyasi sanata, aslında en olması gereken şey iken, ülkemizde eleştirilmenin kabul edilemediği gerçeği sebebiyle izin vermemekteyiz.
  3. Direkt olarak bir kişiyi, kurumu veya topluluğu öven veya eleştiren sergiler için elimizden geldiği kadar açık fikirli olacağız ama bir oto sansür söz konusu olabilir. 
  4. Çıplaklık, pornografiye; Kaba dil, küfüre kaçmıyorsa kabul edilebilir.
  5. Profesyonel sözleşmelerimiz var ve imzalanmadan sergi duyurusu dahil hiçbir adımı atmıyoruz.
  6. Sergi içinde hediye edilecek eser konusunda, karşılaştığımız ciddiyetsiz tekliflerin sonunda, artık gönüllülük yerine zorunluluk söz konusudur. Sergi duyurusu olmadan eser tarafımızca seçilecektir.
Galeri Alanı Ölçüleri. 

 

  • Alanın Kolonlar Hariç Eni : 587 cm'dir,
  • Galeri dahilinde kullanılabilecek alalın boyu 1810 cm'dir
  • 95mt2 alana sahiptir.
  • Temek olarak raylar üzerinde hareket eden çok sayıda spot ile aydınlatılmaktadır.
  • 535 cm boy 210 cm yüksekliğe sahip bir büyük duvara sahiptir. 
  • Pencere açıklıkları Kalın, Siyah renkli perdeler ile güneş ışığını tamamen kesebilecek şekilde kapatılıp açılabilmektedir.
  • Museum Galeri katımızda Sabit olmayan sekiz adet 50 cm2 yüzeye sahip 120 cm yüksekliğinde kaidelerimiz bulunmaktır. 
  • Sabit bir projeksiyon perdemiz bulunmaktadır. 
  • Katımız yüksek çözünürlüklü güvenlik kameraları ve hizmet saatleri dışında bekçi ile korunmaktadır.